Coating

Behandelingsmogelijkheden:

Bij aanschaf van een Interflex blokhut, heeft u de keuze uit vijf behandelingsopties, namelijk:
- Onbehandeld
- Dompel Geïmpregneerd
- Coaten, gedeeltelijke afwerking, grondlaag (1-laagse behandeling) - Coaten, complete afwerking, exterieur (2-laagse behandeling)
- Coaten, complete afwerking, compleet (2-laagse behandeling)

Dompel geïmpregneerd:
Impregneren is een voorbehandeling. Met impregneren is uw blokhut beschermd tegen schimmels, insecten en (blauw)hout, maar niet tegen de weersinvloeden (regen en zon). Ons advies is om uw blokhut binnen ca. 1 / 2 maand(en) na montage alsnog te behandelen.

Coaten, gedeeltelijke afwerking:
Uw blokhut wordt in, de door uw gekozen kleuren, 1x behandeld. Deze 1-laagse behandeling kunt u vergelijken met een grondlaag (maar dan al in uw gewenste kleur) en geeft uw blokhut een bescherming voor de duur van circa 1 tot 2 maanden. U kunt uw blokhut dus rustig opbouwen zonder (nauwelijks) rekening te hoeven houden met de weersomstandigheden. Ons advies is echter om binnen 2 maanden de blokhut te voorzien van minimaal nog 1 laag beits, hiermee is uw blokhut beschermd voor de duur van 2 tot 3 jaar.

Grondlaag:
Een 1-laagse behandeling van de buitenzijde van de wanden. De ramen en deuren worden wel 2-zijdig behandeld. Bij blokhutten met een zijluifel worden tevens de zichtbare wanden onder de luifel gecoat. De dakbalken en dakplanken worden niet gecoat. Let op: Een blokhut die 1x is gecoat (grondlaag) kan niet zomaar gespiegeld worden opgebouwd, dit dient vooraf bij ons te worden aangegeven.

Coaten, Complete afwerkin:
Uw blokhut wordt in de gewenste kleuren 2x exterieur of compleet behandeld. Deze behandeling is voldoende voor een goede bescherming voor circa 2 tot 3 jaar. Nog 1 laag na montage zou de bescherming verlengen naar circa 4 tot 5 jaar! Tevens wordt er een busje met beits van de gekozen hoofdkleur meegeleverd bij uw blokhut.

Exterieur:
Een 2-laagse behandeling van de buitenzijde van de wanden. De ramen en deuren worden wel 2-zijdig behandeld. Bij blokhutten met een zijluifel worden tevens de zichtbare wanden onder de luifel gecoat. De dakbalken en dakplanken worden niet gecoat. Let op: Een blokhut die exterieur wordt gecoat kan niet zomaar gespiegeld worden opgebouwd, dit dient vooraf aangegeven te worden.

Compleet:
Een 2-laagse behandeling van de wanden binnen- en buitenzijde , de dakplanken/-delen 1-zijdig en de deuren en ramen 2-zijdig.

Kwaliteitsproduct
De blokhut wordt 1 of 2x behandeld/gecoat met Remmers Induline GW-310. Dit middel voldoet aan alle eisen van de professional en geeft een perfecte bescherming tegen UV-straling, is water en vuilwerend en heeft tevens een preventieve impregneerde werking (tegen schimmel). Bovendien is het op waterbasis, dus milieubewust (heeft het blauwe engel keurmerk) en bladdert niet af.

Kleurenpalet


Voor de wanden kunt u kiezen uit 9 standaard kleuren.
2 transparant/lazuur en 7 dekkende kleuren.

- Wit RAL 9010

- Groen RAL 6007

- Zwart RAL 9005

- Donkergrijs RAL 7011

- Blauw RAL 5000

- Zweeds rood

- Crème wit RAL 9001

- Noten (transparant)

- Grenen (transparant)


Voor de ramen en deuren kunt u kiezen uit:

- Wit

- Créme wit

- Donker grijs

- Zwart

- Transparant grenen

Diverse andere kleuren zijn tegen een meerprijs te bestellen, hier kunt u ons naar vragen.